سوء مزاج مزاج صفرا

جدول پرهیزات مواد غذایی مزاج صفراوی (گرم و خشک)

ماده غذائی مزاج درجه مصلحات
گوشت قرمز (گاو شتر- شترمرغ) گرم وخشک ۴-۱ پختن با سرکه- آب انار- زیره- سماق- گشنیز- لیمو عمانی
بلدرچین- بوقلمون خروس- غاز گرم و خشک ۳-۲ روغن کنجد- گشنیز- سماق- پختن با سرکه و آبغوره-  لیمو عمانی
تخم ماهی گرم و خشک ۲ روغن کنجد- گشنیز- آب انار
تخم مرغ زرده گرم سفیده سرد ۱-۲ نمک – روغن کنجد
نخود- لپه گرم و خشک ۱ پختن با گوشت بره – روغن کنجد
عدس- ذرت سردو خشک ۲-۱ زیره – شوید- سکنجبین
عسل

  شیره خرما

گرم و خشک ۲-۱ آب انار و آب لیمو- سرکه- آب بالنگ- گلاب
سیر و موسیر گرم و خشک ۳ عسل- شکرسرخ – گلاب- زعفران- نعناع- زنجبیل
پیاز گرم و خشک ۳ شستن با آب نمک- سرکه- آب انار- کاسنی
زیتون گرم و خشک ۱ مغز بادام درختی- سرکه -گلپر
بادمجان گرم و خشک ۲-۱ پختن با گوشت بره- روغن گاوی تازه- سرکه- زیره- گلپر- انار
فلفل سبز گرم و خشک ۳-۱ گلاب – جوانه گندم – صمغ عربی
چغندر گرم و خشک ۲-۱ سرکه- آبغوره- شربت بالنگ- سکنجبین
سبزیجات معطر (ریحان پونه- نعناع مرزه- ترخون شاهی) گرم و خشک ۲ کاسنی- خرفه- گشنیز- اسفناج- خیار
شنبلیله-تره- شوید کرفس-جعفری-گزنه گرم و خشک ۳-۱ گشنیز- آبلیمو- آبغوره- ترشی های طبیعی- سکنجبین
انواع کلم گرم و خشک ۲-۱ پختن با گوشت بره- سکنجبین- روغن بادام شیرین- آبغوره و آب لیمو
موز- آناناس گرم و تر ۲-۰ آب انار- آب لیمو- هندوانه- میوه های ترش
انبه- نارگیل گرم و خشک ۲-۱ میوه های ترش- هندوانه- لیمو ترش- آب انار و آب لیمو
خربزه- طالبی گرم و تر ۲ آب انار ترش- سرکه
انجیر گرم و تر ۲-۱ سکنجبین- شربت بالنگ- میوه های ترش- آب انار و آب لیمو
گردو- پسته- فندق بادام کوهی گرم و خشک ۲-۱ انار ترش- سکنجبین- ترشی های طبیعی- گلاب
ادویه جات گرم(خردل- فلفل دارچین-  زنجبیل) گرم و خشک ۳-۱ گلاب- آب لیمو- گشنیز- انیسون- سرکه- کاسنی- روغن بادام
تخم ریحان گرم و خشک تخم خرفه- قدومه- مرزنجوش- گلاب- سکنجبین- بارهنگ- اسفرزه- خاکشیر
برچسب ها

دکتر مصطفی صالحی

دکترای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - متخصص طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکمه بازگشت به بالا
بستن