خانه / توصیه های درمانی / سوء مزاج مزاج صفرا / جدول پرهیزات مواد غذایی مزاج صفراوی (گرم و خشک)

جدول پرهیزات مواد غذایی مزاج صفراوی (گرم و خشک)

ماده غذائی مزاج درجه مصلحات
گوشت قرمز (گاو شتر- شترمرغ) گرم وخشک 4-1 پختن با سرکه- آب انار- زیره- سماق- گشنیز- لیمو عمانی
بلدرچین- بوقلمون خروس- غاز گرم و خشک 3-2 روغن کنجد- گشنیز- سماق- پختن با سرکه و آبغوره-  لیمو عمانی
تخم ماهی گرم و خشک 2 روغن کنجد- گشنیز- آب انار
تخم مرغ زرده گرم سفیده سرد 1-2 نمک – روغن کنجد
نخود- لپه گرم و خشک 1 پختن با گوشت بره – روغن کنجد
عدس- ذرت سردو خشک 2-1 زیره – شوید- سکنجبین
عسل

  شیره خرما

گرم و خشک 2-1 آب انار و آب لیمو- سرکه- آب بالنگ- گلاب
سیر و موسیر گرم و خشک 3 عسل- شکرسرخ – گلاب- زعفران- نعناع- زنجبیل
پیاز گرم و خشک 3 شستن با آب نمک- سرکه- آب انار- کاسنی
زیتون گرم و خشک 1 مغز بادام درختی- سرکه -گلپر
بادمجان گرم و خشک 2-1 پختن با گوشت بره- روغن گاوی تازه- سرکه- زیره- گلپر- انار
فلفل سبز گرم و خشک 3-1 گلاب – جوانه گندم – صمغ عربی
چغندر گرم و خشک 2-1 سرکه- آبغوره- شربت بالنگ- سکنجبین
سبزیجات معطر (ریحان پونه- نعناع مرزه- ترخون شاهی) گرم و خشک 2 کاسنی- خرفه- گشنیز- اسفناج- خیار
شنبلیله-تره- شوید کرفس-جعفری-گزنه گرم و خشک 3-1 گشنیز- آبلیمو- آبغوره- ترشی های طبیعی- سکنجبین
انواع کلم گرم و خشک 2-1 پختن با گوشت بره- سکنجبین- روغن بادام شیرین- آبغوره و آب لیمو
موز- آناناس گرم و تر 2-0 آب انار- آب لیمو- هندوانه- میوه های ترش
انبه- نارگیل گرم و خشک 2-1 میوه های ترش- هندوانه- لیمو ترش- آب انار و آب لیمو
خربزه- طالبی گرم و تر 2 آب انار ترش- سرکه
انجیر گرم و تر 2-1 سکنجبین- شربت بالنگ- میوه های ترش- آب انار و آب لیمو
گردو- پسته- فندق بادام کوهی گرم و خشک 2-1 انار ترش- سکنجبین- ترشی های طبیعی- گلاب
ادویه جات گرم(خردل- فلفل دارچین-  زنجبیل) گرم و خشک 3-1 گلاب- آب لیمو- گشنیز- انیسون- سرکه- کاسنی- روغن بادام
تخم ریحان گرم و خشک تخم خرفه- قدومه- مرزنجوش- گلاب- سکنجبین- بارهنگ- اسفرزه- خاکشیر

درباره دکتر مصطفی صالحی

دکترای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - متخصص طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران