غذایی رژیمی مخصوص سالمندان/ با مصرف این غذا از شر لکهای پوستی خلاص شوید
پیازو زنجان حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، روی(زینک)، پروتئین، کلسیم، گوگرد، سولفور، سلنیوم، مس و غیره است.
مهمترین خواص پیازو زنجان
این غذا برای افراد سالخورده بسیار مفید است و میتواند جزو غذاهای رژیمی قرار بگیرد زیرا موجب تناسب اندام میشود.
پیازو زنجان به علت داشتن اسیدفولیک و آهن، باعث افزایش گلبولهای قرمز خون و در نتیجه رفع کم خونی میشود، لذا برای زنان باردار و جنین فواید بسیاری دارد.
این غذا حاوی پروتئین بالایی است و موجب تقویت عمومی و افزایش سطح انرژی بدن میشود، بنابراین برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
تقویت و طراوت پوست و مو، همچنین از بین رفتن لکهای پوستی از دیگر خواص بینظیر این غذا است.به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر در این غذا، باعث تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این غذا به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند.مصرف پیازو تاثیر چشمگیری در پاکسازی کبد، کلیهها، دستگاه گوارش و تصفیه خون دارد، همچنین موجب عملکرد بهتر رودهها، رفع یبوست و تقویت سیستم قلبی عروقی میشود.
این غذا باعث کنترل قند، فشار و چربی خون شده و چربی کبد را برطرف می کند.
مواد لازم پیازو زنجان (۴ تا ۵ نفر)
عدس ۲ لیوان
آب به مقدار لازم
آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
آلوچه و آلوی خشک ۲ لیوان
پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
روغن دمبه و کنجد به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه پیازو زنجان
-آلو و آلوچه را داخل آب خیس میکنیم.
-پیاز را داخل قابلمه و در روغن تفت میدهیم.
-سپس آرد، رب گوجه فرنگی، نمک و زردچوبه را اضافه کرده و تفت میدهیم.
-عدس را اضافه کرده و به مقدار لازم آب میریزیم.
-اجازه میدهیم با حرارت ملایم بجوشد تا عدس پخته شود.
-در انتهای پخت آلوچه و آلو را اضافه کرده و اجازه میدهیم کاملا بپزد و جا بیافتد.
-پس از آماده شدن غذا با نان و سبزی میل میشود.