توصیه های درمانی

۱۰توصیه طب ایرانی برای مقارنه بهار جسم و بهار روح:

? غذاهای سبک و لطیف مانند سوپ جو رقیق به همراه سبزیجات بهاری و کمی آلو، آش اسفناج، آش ماش، سبزی پلو، گشنیزپلو، خورشت سیب یا به آلو و خورشت ریواس را جایگزین غذاهای غلیظ و دیرهضم مانند آش رشته، هلیم، کله‌پاچه، ماکارونی، سالاد الویه، سوسیس، کالباس، انواع فست فود و غذاهای چرب، شور، تند و پرادویه نمایید. ?میان‌وعده‌های مناسب مانند شیرینی کم شکر بادامی، کاهوسکنجبین و فالوده‌ی سیب را جایگزین میان‌وعده‌های نامناسب مانند آجیل و مغزهای شور، شیرینی‌های قنادی و زولبیا و بامیه نمایید.

? دم‌نوش عناب، شربت سیب و لیمو، شربت تمرهندی، عرق نسترن و عرق بیدمشک را جایگزین چای، قهوه و نوشابه نمایید.

مصرف انواع گوشت را (در صورت عدم ضعف و کم خونی) تا حد ممکن کم نمایید.

? از در هم خوری (خوردن چند نوع ماده‌ی غذایی در یک وعده) و روی هم خوری (خوردن میانوعده یا غذای جدید قبل از هضم غذای قبلی) بپرهیزید.

? آب مورد نیاز بدنتان را با خوردن انواع سوپ و خوراک رقیق با سبزیجات و نوشیدن آب یا سایر مایعات توصیه شده با فاصله از غذا تأمین نمایید.

تا حد امکان برنامه‌ی خواب و بیداری خود را بر هم نزنید.

? حتما روزانه فعالیت بدنی و نرمش داشته باشید.

? در صورت یبوست آن را با خوردن ملیناتی همچون سوپ یا خورشت آلو و یا چند عدد انجیر خیسانده در آب یا گلاب رفع نمایید.

? اگرچه بهار فصل خوبی برای پاکسازی با انواع خونگیری می‌باشد، اما در ایام روزه‌داری بهتر است از انواع خونگیری پرهیز نمود مگر در صورت صلاحدید پزشک متخصص طب ایرانی.

دکتر مصطفی صالحی

دکترای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - متخصص طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن