آشپزی

آش محلی خوشمزه برای درمان سرماخوردگی/ با این غذا شادی و نشاط را تجربه کنید

آش برنج همدان حاوی ویتامین هایA، B، C ، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، روی (زینک)، پروتئین، کلسیم، نشاسته، اسید کافئیک، کوئیستین و غیره است.آش محلی خوشمزه برای درمان سرماخوردگی/ با این غذا شادی و نشاط را تجربه کنید

مهمترین خواص آش برنج همدان

این غذا در همدان به نام آش سرماخوردگی معروف است، زیرا خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و موجب رفع سرماخوردگی می‌شود.

آش برنج همدان به علت داشتن اسیدفولیک و آهن، باعث افزایش گلبول‌های قرمز خون و در نتیجه رفع کم خونی می‌شود، لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

آش محلی خوشمزه برای درمان سرماخوردگی/ با این غذا شادی و نشاط را تجربه کنید

از خواص دیگر این غذا می‌توان تقویت دستگاه گوارش، عملکرد بهتر سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از بروز آلزایمر را نام برد.

آش برنج همدان حاوی پروتئین زیادی است بنابراین موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می شود.

آش محلی خوشمزه برای درمان سرماخوردگی/ با این غذا شادی و نشاط را تجربه کنید

به علت وجود ویتامین D، کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر در این غذا، باعث تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می کند.

این غذا موجب تقویت سیستم قلبی و عروقی شده و به دلیل دارا بودن فیبر بالا باعث عملکرد بهتر روده ها، هضم آسان تر غذا و رفع یبوست می شود.

خواص دیگر آش برنج همدان شامل تقویت بینایی، کنترل قند، فشار و چربی خون و تاثیر چشمگیر آن در طراوت و جوان سازی پوست و مو است.

این غذا به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماری ها، مخصوصا سرطان محافظت می کند.

نشاط آور بودن و رفع استرس، اضطراب و افسردگی از دیگر خواص بی نظیر آش برنج همدان است.

مواد لازم آش برنج همدان (۴ تا ۵ نفر)

-عدس یک پیمانه
-نمک به مقدار لازم
-گشنیز خرد شده ۳۵۰ گرم
-برنج معطر ایرانی ۲ پیمانه
-آب قلم گوسفند ۳ تا ۴ لیوان
-ماست یا آبغوره به مقدار لازم

آش محلی خوشمزه برای درمان سرماخوردگی/ با این غذا شادی و نشاط را تجربه کنید

طرز تهیه آش برنج همدان

-برنج را به مدت ۲ تا ۳ ساعت بدون نمک در آب خیس می کنیم.
-قلم را با مقداری آب و نمک می پزیم و پس از پختن، آب آن را روی برنج ریخته و صبر می کنیم تا بجوشد.
-سپس نمک، عدس و گشنیز خرد شده را به آن اضافه می کنیم.
-حرارت پخت باید ملایم باشد تا غذا لعاب بیاندازد.
-پس از آماده شدن آش برنج، بر حسب ذائقه می توان به آن ماست یا آبغوره اضافه کرده و سپس میل شود.

دکتر مصطفی صالحی

دکترای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - متخصص طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن